ثبت سفارش کالا چیست 🙁 ثبت سفارش واردات کالا در سامانه جامع تجارت )
در این مقاله قصد داریم در ارتباط با ثبت سفارش کالا جهت انجام فرایند واردات و همچنین عملیات مختلف مطالبی را ارائه کنیم. لطفا با ما همراه باشید. برای انجام ثبت سفارش از کارشناسان ما کمک بگیرید.
بازرگانی جهان ترخیص با سابقه درخشان خود در زمینه واردات و ترخیص و همچنین صادرات کالا و داشتن شعب خود در چین، اروپا، ترکیه و امارات اماده ترخیص از همه گمرکات کشور می باشد. جهت اعلام هزینه واردات و ترخیص و همچنین صادرات با کارشناسان ما تماس بگیرید.
همانطور که در میدانید جهت واردات جنس به کشور شما نیاز به کارت بازرگانی دارید. پس از گرفتن کارت بازرگانی، که خود نیازمند شرایطی است شما قادر به انجام فرایند واردات و صادرات خواهید بود. که البته در صورت نداشتن سابقه و تخصص پیشنهاد می شود اصلا وارد این کار نشوید.
آموزش سامانه جامع تجارت:
برای انجام واردات یک جنس شما باید در یک سامانه ثبت سفارش کنید. اسم این سامانه سامانه جامع تجارت می باشد به ادرس www.ntsw.ir در ابتدای امر باید در سایت ثبت نام کنید و احراز هویت کنید تا صاحب کارت بازرگانی برای سامانه شناخته شود.
سامانه جامع تجارت بخش های مختلفی دارد که ثیت سفارش کننده باید با انها اشنا باشد. جدیدا برای ثبت سفارش و انجام بسیاری از فرایندها از جمله ایجاد پرونده جدید نیازمند استفاده از توکن می باشد. صاحب کارت بازرگانی باید توکن یا همان امضای الکترونیکی را بگیرد. برای اینکار هم باید در یک سایت ثبت نام کند و برود دفترخونه یک فلش مخصوص توکن هم ببرد تا اطلاعات او در ان ذخیره گردد و از ان پس از ان فلش به عنوان توکن یا همان امضای الکترونیکی می تواند استفاده کند.
در ابتدای امر برای ثبت سفارش کالا شما باید یک پیش فاکتور یا پروفرما یا همان PI از فروشنده خارجی دریافت کنید. این پروفرما به منزله قرارداد شما با فروشنده خارجی می باشد. یک پیش فاکتور باید شامل اطلاعات جامع زیر باشد و در صورت نداشتن این اطلاعات شما نمیتوانید ثبت سفارش را بدرستی انجام دهید.
- اسم کامل فروشنده به همراه مشخصات
- تاریخ صدور پروفرما
- تاریخ انقضای پروفرما
- ترم تحویل براساس اینکوترمز
- نوع ارز مورد معامله
- کشور مبدا تولیدکننده
- کشور ذینفع
- مبدا حمل
- مقصد حمل
- نوع وسیله حمل
- شرح کالا
- کد تعرفه 8 رقمی کالا
- نحوه بسته بندی کالا
- استاندارد ساخت کالا
- وزن خالص
- وزن ناخالص
- مقدار یا تعداد
- اطلاعات بانکی ذینفع
با داشتن این موارد میتوان گفت پروفرمای شما کامل است. در ادامه باید یک شناسه فروشنده خارجی برای فروشنده طرف قرارداد بگیرید. شناسه فروشنده خارجی به این معنا هست که این فروشنده در ایران با یک کد و شناسه ای از این پس شناخته خواهد شد تا هر کس بعد از شما اگر بخواهد از این فروشنده جنس وارد کند میتواند از این شناسه استفاده کند. اگر کسی هم قبل از شما از این فروشنده جنس وارد کرده باشد میتوانید با جستجو در بخش فروشنده خارجی شناسه مورد نظر را پیدا کنید. در غیر اینصورت باید از همین بخش ثبت کنید.
برای دریافت شناسه فروشنده خارجی شما باید وارد بخش عملیات تجارت خارجی و بخش مدیریت فروشندگان خارجی و اخذ شناسه فروشنده خارجی جدید شوید و برای فروشنده مورد نظر خود شناسه ثبت کنید. برای دریافت شناسه به اطلاعات زیر نیاز خواهید داشت:
- حقیقی یا حقوقی بودن فروشنده
- ادرس کامل شرکت فروشنده
- حوزه فعالیت شرکت فروشنده
- شماره تماس
- کد پستی
- تاریخ ثبت
- شماره ثبت
- نوع مالکیت
- نام لاتین شرکت خارجی
نهایتا اطلاعات را تکمیل کنید و ثبت نمائید و تا حداکثر 48 ساعت نتیجه توسط کارشناسان بررسی و به تایید یا رد می رسد. در صورت تایید، شناسه فروشنده خارجی برای شما نمایش داده خواهد شد که شما با داشتن این شناسه می توانید ثبت سفارش را انجام دهید.
مراحل ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت:
بر اساس گزارشات کارشناسان بازرگانی جهان ترخیص برای انجام ثبت سفارش مراحل زیر را باید طی کرد:
*** پروفرما را طبق جزئیات گفته شده با فایل پی دی اف و حجم زیر 400 کیلوبایت آماده کنید.
*** وارد بخش مدیریت پرونده ثبت سفارش شده و گزینه پرونده جدید را انتخاب نمائید.
این بخش از 6 مرحله و صفحه تشکیل شده که باید بترتیب اطلاعات تکمیل گردد.
این شش مرحله به ترتیب شامل موارد زیر است:
- اطلاعات اصلی: در این بخش شماره پیش فاکتور، کشور ذینفع، تاریخ صدور پیش فاکتور، تاریخ اعتبار پیش فاکتور، اطلاعات فروشنده خارجی که بترتیب و بادقت باید تکمیل گردد.
- اطلاعات گمرکی و حمل و نقل: در این بخش اطلاعات نوع قرارداد و ترم تحویل ( FOB, CFR, CPT, EXW … )، روش های حمل (دریایی، زمینی، هوایی)، مرزهای ورودی ، گمرکات مقصد، کشور مبدا حمل، محل بارگیری، ناوگان حمل ونقل (خارجی، ایرانی، نامشخص)
- مالی و بانکی: در این بخش اطلاعات مبلغ کل پیش فاکتور، نوع ارز، نوع عملیات ارزی (بانکی، غیربانکی، بدون انتقال ارز)، هزینه حمل، محل تامین ارز (خرید ارز از سیستم بانکی همان نیمایی، از محل حساب ارزی وارد کننده، از محل صادرات خود، تهاتر) (بانک مرکزی)
- کالاهای پرونده: در این مرحله اطلاعات کالاهای مورد نظر را باید وارد کنید. گزینه افزودن کالا را بزنید. شماره تعرفه کالای مورد نظر را وارد کنید. در صفحه باز شده شرح تجاری فارسی، شرح تجاری لاتین، سال تولید، مقدار یا تعداد، واحد اندازی گیری، مبلغ FOB ، وزن خالص ، وزن ناخالص، نوع بسته بندی، وضعیت کالا (نو یا مستعمل بودن)، کشور تولیدکننده، مشخصات فنی، استاندارد
- مستندات پرونده: در این مرحله مستندات لازم را بصورت فایل پی دی اف یا عکس آپلود کنید. این مستندات می تواند شامل پروفرما، فایل پروانه بهره برداری، جواز تاسیس و هر اطلاعات دیگری که بسته به شرایط مورد نیاز است تا کارشناس پرونده را برای تایید پرونده متقاعد کند باید پیوست گردد.
- در این مرحله پرونده شما تشکیل می شود و یک شماره پرونده به آن تعلق می گردد. در ادامه سازمان های مربوطه که باید مجوز بدهند و تایید کنند مشخص می شود و باید منتظر تایید این سازمان ها باشیم.
در صورت تایید پرونده توسط ارگان های مربوطه در ادامع میتوان ثبت سفارش را تکمیل نمود و با مشخص کردن بانک عامل (بانکی که افتتاح حساب ارزی و حواله جات و تخصیص از طریق آن انجام میگیرد) و پرداخت کارمزد ثبت سفارش تکمیل می شود.
قطعی شدن ثبت سفارش با اختصاص یک کد 8 رقمی که نشان دهنده شماره ثبت سفارش می باشد، نهایی می گردد.
***نکته مهم: ثبت سفارش یک امر کاملا تخصصی می باشد و دارای یک سری ریزه کاری هایی می باشد که در صورت اشتباه در انجام آن، در ادامه و در هنگام ترخیص واردکننده به مشکل میخورد.
برای انجام ثبت سفارش و مشاوره در این زمینه با کارشناسان جهان ترخیص در تماس باشید. شرکت بازرگانی جهان ترخیص با سابقه چندین ساله در زمینه واردات و ترخیص انواع کالاها در خدمت بازرگانان و تولیدکنندگان عزیز می باشد.